Астрономическата зима започва с облачно и мъгливо време. В първия ден на новата седмица ще има слаби валежи от дъжд, които ще се примесват със сняг в североизточните райони на страната.

Около обяд ще има временни разкъсвания на облачността в Югозападна България. Вятърът ще е слаб от североизток, а максималните температури ще са между 3 и 9 градуса.

Предимно облачно ще е времето над планините, където се очакват и слаби снеговалежи. Облачността за кратко ще се разкъса около обяд. Вятърът ще е слаб до умерен от запад-северозапад, а с него ще нахлува и по-хладен въздух. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 1-2 градуса, а на 2000 метра ще бъдат около -2 градуса.

Снимка: pexels Снимка: pexels

По Черноморието ще бъде облачно и дъждовно. Ще духа слаб вятър от североизток. Максималните температури ще са между 5 и 8 градуса. Температурата на морската вода е около 10 градуса, а вълнението на морето е около 3 бала.

Без особени промени ще бъде времето и във вторник. Облаците ще се стелят над цялата страна, а в сутрешните часове ще има мъгли.

В сряда вятърът ще е умерен от запад-северозапад. С него мъглата ще се разсее и облачността ще се разкъса. Температурите ще започнат да се повишават.

Затоплянето ще продължи и в четвъртък, когато ще има и временни усилвания на вятъра.