Във вторник над страната ще има значителна облачност, а на места ще има и превалявания от дъжд. Вятърът ще е умерен до силен от запад-северозапад. Днес ще е най-топлият ден за седмицата с максимални температури между 8 и 14 градуса.

В сила е жълт код за силен вятър за почти всички области на страната, където се очаква поривите на стихията да достигнат до 24 м/с.

Над планините облачността ще е значителна. Прогнозират се превалявания от дъжд, а над 1600 метра - от сняг. Запад-северозападният вятър ще е бурен до ураганен по високите части. Максималните температури на 1200 метра ще са около 6 градуса, а на 2000 метра - около нулата.

Значителна ще е облачността и над Черноморието, където в следобедните часове ще има валежи. Вятърът ще е умерен до силен. Максималните температури ще са между 8 и 12 градуса, температурата на морската вода е около 7 градуса, а вълнението е 1-2 бала.

В сряда вятърът постепенно ще отслабне, като най-силен ще остане в североизточните райони. В четвъртък се очакват слаби валежи, които в Предбалкана и Стара планина ще са от сняг.

Облачността ще започне да се разкъсва, но в понеделник страната ни ще бъде връхлетяна от нов циклон - Киара. Заради него температурите слабо ще се понижат, а валежите ще бъдат значителни.

Още за времето:

Кога циклонът Киара ще връхлети България

Ураганни ветрове в Западна Европа