Днес започва традиционната за страната ни седмица на гората. В предишни години по време на седмицата се провеждаха различни събития, посветени на опазването на горите в България.

Тази година, заради усложнената обстановка с епидемията от коронавирус, Изпълнителната агенция по горите (ИАГ) отмени всички планирани прояви.

Като алтернатива на отменените събития ИАГ отправя предизвикателство към подрастващите да пишат, рисуват, творят за гората. Докато са у дома, децата могат да си спомнят свои преживявания, емоции, случки в гората или просто да използват въображението си, за да творят.

Целта на инициативата е да се насърчават младите хора да споделят своите емоции чрез творчество, както и да постави акцент върху гората и възпитанието на подрастващите в любов и грижа към природата. Няма ограничения за възраст, както и за жанра на произведенията.

До 30 април 2020 г. на ел. адрес: press@iag.bg  участниците могат да изпращат разкази, стихове, есета или снимки на рисунки, придружени с името, годините, телефон за връзка, града, в който живеят и училището, в което учат.

Всички произведения ще бъдат публикувани на страницата на агенцията и нейните структури.