Докато повечето райони на страната осъмнаха със слънчево време, то в часовете след обяд облачността постепенно ще се увеличава и вплътнява. Ще духа умерен северозападен вятър, с който ще прониква студен въздух.

След пладне над страната ще започнат валежи от дъжд, които постепенно ще се усилват. Атмосферното налягане ще се повиши. Максималните температури ще са между 13 и 17 градуса.

Предимно облачно ще бъде над планините. В следобедните часове от юг ще започнат валежи от дъжд, които над 2000 метра ще преминават в сняг. Вятърът ще е до умерен от северозапад. Максималните температури на 1200 метра ще са около 7 градуса, а на 2000 метра - около 1.

Облачно ще бъде времето и над Черноморието, където се очакват временни разкъсвания на облачността в часовете преди обяд. По южното крайбрежие следобед ще започнат превалявания от дъжд, които постепенно ще стигнат и до северните райони.

Вятърът край морето ще бъде слаб до умерен от североизток. Максималните температури на въздуха ще са между 11 и 15 градуса, тези на морската вода - около 10-11 градуса. Вълнението на морето е 2-3 бала.

Още тази нощ вятърът в цялата страна ще се усили и ще се ориентира от северозапад. Предстои рязко застудяване. Очакват се снеговалежи в северозападните райони, като на места ще има снежна покривка.

Още за времето:

Пандемията прочисти въздуха и водите

Как ще повлияе топлото време на коронавируса