Във вторник ще преобладава облачно време. В следобедните часове над страната ще премине студен фронт и ще започнат валежи от северозапад на югоизток. Ще духа до умерен северозападен вятър, с който ще се понижат дневните температури.

В часовете след обяд дъждът на много места ще премине в сняг. Максималните температури днес ще са между 16 и 22 градуса.

Облачно ще е времето над планините. След пладне ще започнат превалявания от дъжд, над 2300 метра – от сняг. Вятърът ще е силен до бурен от запад-северозапад. Максималните температури на височина 1200 метра ще достигат до 11 градуса, а на 2000 метра до 3-4 градуса.

Над Черноморието ще е предимно облачно. Вечерта ще започнат превалявания от дъжд. Късния следобед вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Максималните температури ще са между 18 и 22 градуса, температурата на морската вода е около 12 градуса, а вълнението на морето е 2-3 бала.

Валежите над страната ще спрат още утре. Облачността постепенно ще се разкъса и ще намалее. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 9 и 15 градуса.

Още за времето:

Какво ще бъде времето през април

Днес е Велики вторник

Защо облаците са бели