Заради бурята в Бодрум евакуираха български туристи

Поройните дъждове взеха жертви

Наши сънародници попаднаха в окото на бурята, която се разрази в турския курорт Бодрум. Почти целият град беше наводнен, включително и приземният етаж на хотел, в който имало български туристи.

Проливните дъждове са наложили евакуация и сънародниците ни били преместени в друг хотел, където обаче стаите били пропити от мухъл и влага.

„През нощта валя пороен дъжд. Комлексът наистина е голям. Бяхме настанени не в самия хотел, а в малки къщи, които се намират отстрани. Когато отидохме към централния ресторант, видяхме, че има щети. По обяд заваля за трети път. Сградата е построена на склон и водата просто се изливаше като водопад. Туристите се бяха събрали във фоайето. Малко по-късно започна евакуация. Никой обаче не ни информира за нея. Разбрахме случайно. Казаха ни, че ще ни настанят в друг хотел. Мястото обаче беше ужасно. Сега отново сме в стария хотел. Сами поехме риска да се върнем”, разказа потърпевшият Георги Маринов в ефира на „Здравей, България”, по NOVA.

„Положението в този район на Бодрум беше бедствено. Имало е и жертви. В рамките на 3 часа нашите партньори от турския курорт успяха да евакуират всички. Съжаляваме, че туристите трябваше да бъдат преместени в не толкова хубави хотели, но по-важното беше да няма инциденти. Ще преговаряме българите да получат обезщетение”, съобщи Яна Хитова, директор на туристическа агенция.