Поради прогнозата за високи температури на 30 юни по нареждане на кмета на София Йорданка Фандъкова ще започне оросяване на основни улици и булеварди в града. Дейностите ще започнаха по обяд, а целта е предотвратяване на прекомерно затопляне на въздуха и пътната инфраструктура, съобщават от Столична община.

Освен миене по график допълнително ще се извърши и оросяване на входно-изходни булеварди и основни пътни артерии. Ще се оросява с помощта на цистерни по булевардите „Ботевградско шосе“, Цариградско шосе“, „Брюксел“, „Васил Левски“, „Черни връх“, „Н. Й. Вапцаров“,, „Драган Цанков“, „Сливница“ и др.

Освен това ще се раздава и минерална вода в подкрепа на хората, които са на открито през горещото време. 

Вода ще се предоставя на три пункта в града – на площадното пространство при храма „Св. Неделя”, на Орлов мост при езерото Ариана и в парка на  Националния дворец на културата (при пилоните).

Водата ще се раздава до изчерпване на наличните количества. Инициативата се осъществява чрез направление „Социални дейности и интеграция на хора с увреждания” и дирекция „Аварийна помощ и превенция“ на Столична община.