Сега е идеалният момент да увеличите естествения си имунитет и да дадете на тялото си най-добрия шанс да се защити срещу някои от онези досадни бактерии при смяната на сезона, които скоро ще се носят наоколо - да не говорим за страховития студен и грипен сезон.

Традиционната китайска медицина преподава теорията за петте елемента, в която храната е неразривно свързана със сезона, ароматите, цветовете и органите. Храните, които отразяват цветовете на сезона, са най-полезни за нашите тела през това време на годината. 

Есента е сезон за бели храни. Според китайската медицина това са кореноплодни зеленчуци, круши, ряпа, лук, чесън, бял боб, пъпеш, тофу и карфиол.

Белите храни са с високо съдържание на алицин, който намалява кръвната захар и има силни противовъзпалителни и антиоксидантни свойства, предназначени да поддържат белите дробове и дебелото черво. 

Опитайте и да увеличите приема си и на храни, които са естествено оранжеви, червени, жълти и дълбоко зелени - есенни цветове. Това например са тиква, портокали, моркови, лимони и т.н. 

Следвайки тези съвети на китайската медицина, ще се радвате на здрава имунна система през студените месеци.