Десетки хиляди жаби наскоро се появили в крайбрежната равнина на Северна Каролина.

Жителите на района забелязали увеличението в бройката на земноводните скоро след урагана Флорънс, който накара много хора да публикуват в социалните мрежи, твърдейки, че на прозорците им, в кофите за боклук и дори в техните домове има множество жаби.

Въпреки това, увеличаването на популацията на скокльовците не е причинено само от урагана Флорънс - всъщност е започнало няколко месеца по-рано. През юни и юли, които тази година са били необичайно дъждовни и са причинили наводнения, са се появили изключително много попови лъжички. След това е започнало "експлозивно размножаване" на жабите в малки локви, останали след урагана.

Това не е първият път, в който жабите сякаш изведнъж падат от небето. През 2015 г. в Тампа, Флорида, се появяват хиляди жаби след тежки валежи. Същият щат е видял огромно увеличение на земноводните и през 2004 г., след като ураганите Чарли и Франсис са връхлетели страната.

Очаква се жителите на Северна Каролина да продължават да виждат множество жаби, докато наводненията не изчезнат напълно. Въпреки това, могат да ги държат настрана от домовете си, ако оставят светлините включени през цялата нощ.