Жена оцеля в Рила при минусови температури. 42-годишната туристка тръгнала на поход към Седемте рилски езера. По пътя обаче се загубила и трябвало да нощува сама в планината без екипировка и подслон, съобщава NOVA.

Спасителите открили забравен багаж и осъзнали, че вероятно в планината бедства човек. Малко по-късно я открили премръзнала, изтощена и с тежки травми.

Към момента Кремена Манова е настанена в болница в София, но вследствие на измръзването има опасност да изгуби и двата си крака.

„Оцеляла е само защото не е заспала през цялата нощ. Казала е на служителите на лифта, че ще спи под звездите в иглу. Чудно е, че е стигнала до такава височина с тези обувки и дрехи. Нямаше дори ръкавици и шапка. Заради студа не можеше да си движи краката от кръста надолу", разказаха спасителите.

Кремена Манова живее в село Пиперков чифлик, близо до Кюстендил. Местните не могат да повярват през какво изпитание е преминала жената и благодарят на планинските спасители, но има и такива, които я критикуват за безумния преход.

Хората в Пиперков чифлик знаят, че Кремена е ясновидка. Затова не са изненадани, че се е озовала в планината заради желание да се докосне до свръхестественото. Според местните Манова няма здравословни проблеми. В селото са готови да ѝ помогнат, за да може да се възстанови по-бързо.