Петъчният ден започва с предимно слънчево време в почти цялата страна. Над северните райони облачността ще е по-значителна и на места ще превалява.

В часовете около и след обяд купеста и купесто-дъждовна облачност ще се развива и над Западна България. Очаква се да превали и прегърми, като на отделни места ще има условия за градушки, както за значителни количества валеж.

За 8 юли е издаден обявен жълт код за локални интензивни валежи и гръмотевици в областите Благоевград, Перник, Кюстендил, София-град и София област.

През деня максималните температури в страната ще се колебаят между 25 и 30 градуса.

По морето времето ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността над северното крайбрежие, където е възможно и да превали. Температурите на въздуха ще достигат между 25 и 28 градуса, а морската вода ще е около 25 градуса. Вълнението днес ще бъде около 2-3 бала.

Купеста и купесто-дъждовна облачност ще закрива слънцето над планините. Прогнозират се краткотрайни превалявания, по-интензивни над масивите от западната половина на страната. Максималните температури ще са от 11 до 19 градуса.

Какви изненади ще поднесе времето през юли четете ТУК.

Вижте също и:

Какви тайни крие Черно море

Нашествие на змии през лятото у нас

Тези плодове се борят със затлъстяването