Последният ден на юни ще бъде горещ, с температури в цялата страна около и над 35°С. Следобед над Западна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и в планинските райони ще превали и прегърми.

На морето ще е предимно слънчево, с умерен югоизточен вятър в следобедните часове. Максимални температури: 26°С – 31°С. Температура на морската вода: 24°С – 25°С. Вълнението на морето ще бъде 1 – 2 бала.

Над планините ще е предимно слънчево, но след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. В планините в западната половина на страната ще превали и прегърми. Ще духа умерен вятър от изток. Максимална температура на 1200 метра: около 28°С, на 2000 метра – около 21°С.

Заради очакваното горещо време днес отот 13 ч. Столичната община ще раздава минерална вода на три пункта в града  – на площада при храма "Св. Неделя", на Орлов мост при езерото Ариана и при пилоните край Националния дворец на културата.

Организирано е и оросяване на основните булеварди от обед, за да се предотврати прекомерното затопляне на въздуха и пътната инфраструктура.