За разлика от първия работен ден тази седмица, във вторник времето ще бъде облачно и ветровито. Единствено над северозападните райони на страната ще е предимно слънчево.

Температурите в най-топлата част на деня ще са между 9 и 14 градуса.

За 22 март е в сила жълт код за силен вятър за 12 области на страната.

В района на Кърджали, Хасково, Ямбол, Сливен, Търговище, Русе, Разград, Шумен, Бургас, Варна, Добрич и Силистра ще духа силен вятър от север-североизток с пориви до 22-24 метра в секунда.

Жълт код е обявен и за Добрич-море и Бургас-море. Вълнението ще бъде около и над 4 бала.

В планините ще има слаби снеговалежи и силен до бурен североизточен вятър. Максималните температури остават отрицателни, като на 1200 метра ще са до около минус 3 градуса, а на 2000 метра – до минус 6 градуса.

Слънцето ще се покаже още в сряда, когато облачността ще се разкъсва и ще намалява. Максималните температури ще се понижат с 1-2 градуса.

В четвъртък обаче ще се радваме на чувствително затопляне. Стойностите на термометъра ще се колебаят между 15 и 20 градуса.

До края на март и в самото начало на април резки застудявания не се очакват, дневните температури трайно ще останат в пролетния диапазон. Валежи се очертават в периода 29 март – 2 април, когато атмосферната конфигурация ще създаде предпоставки и за гръмотевична активност.

Още за времето:

Местим стрелките на часовника тази неделя

Астрономическата пролет настъпи

С кампанията си за Часа на Земята WWF изпраща послание за мир