Днес над страната ще бъде предимно слънчево, около обяд и в следобедните часове ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност над Западна България.

Очакват се краткотрайни, на места интензивни валежи, а в много райони ще има условия за градушки. Вятърът ще бъде слаб до умерен от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 15 и 27 градуса.

Обявен е жълт код за опасно време в райони на Западна и Централна България. В областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Пловдив, Пазарджик, Смолян, Благоевград, Кюстендил, Перник, София-област и София-град в следобедните часове ще има гръмотевични бури, градушки и временно усилване на вятъра.

Над планините ще бъде слънчево, следобед ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност над масивите в западните и централните райони на страната. Очакват се краткотрайни валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Ще има и условия за градушки. Вятърът ще бъде слаб до умерен от югозапад. Максималните температури на височина 1200 метра ще бъдат около 17 градуса, а на 2000 метра ще са около 10 градуса.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, а вятърът ще бъде слаб до умерен от югоизток. Максималните температури ще бъдат между 14 и 17 градуса, температурата на морската вода е 13-14 градуса, а вълнението на морето е около 1-2 бала.

Утре (на Великден) вятърът ще смени посоката си и ще се ориентира от северозапад, като на места ще бъде временно силен. Не се очакват съществени валежи. Температурите през деня слабо ще се понижат и максималните ще са между 16 и 23 градуса.