За 28 март е обявен жълт код за силен вятър в 13 области у нас, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), цитирани от dariknews.bg.

Регионите, за които е в сила предупреждението, са Добрич, Варна, Бургас, Шумен, Търговище, Велико Търново, Габрово, Сливен, Ямбол, Хасково, Кърджали, Стара Загора и Хасково.

В четвъртък в Източна България ще е преобладаващо ясно и без валежи. Ще духа умерен югозападен вятър. До обяд ще спрат валежите в западните райони, а облачността ще се разкъсва и ще намалява до предимно слънчево време.

Над Централна и Източна България след пладне облачността ще се увеличи и ще е значителна – купеста и купесто-дъждовна. Ще има валежи от дъжд, на места придружени с гръмотевици. Ще духа умерен, в Източна България – силен юг-югозападен вятър, който следобед ще отслабва и в по-голямата част от страната ще се ориентира от северозапад.

Затоплянето ще продължи и максималните температури ще са между 20 и 25 градуса.

През нощта срещу петък облачността над страната ще намалее и в петък и събота ще бъде слънчево. Сутринта на последния делничен ден за месеца в низините в югоизточната част от страната е възможно видимостта да е намалена. Късно вечерта в петък ще се появи разкъсана висока облачност.

Вятърът в Дунавската равнина ще продължава да духа от запад-северозапад, но постепенно ще отслабва, а в останалата част от страната ще стихне. Дневните температури ще продължат да се повишават и максималните в събота ще са между 23 и 28 градуса.