Днес е обявен жълт код за силен вятър е обявен в 17 области на страната. В областите Пазарджик, Пловдив, Кърджали, Хасково, Стара Загора, Габрово, Велико Търново, Сливен, Ямбол, Бургас, Търговище, Русе, Разград, Шумен, Варна, Добрич и Силистра ще духа умерен и силен вятър с пориви достигащи 20-25 м/с (70-90 км/ч.).

В областите Благоевград и Добрич е обявен жълт код за дъжд и гръмотевици, като на места количествата ще достигнат 20-25 л/кв.м.

Над страната ще има предимно значителна облачност, а на много места ще има и превалявания от дъжд. В Източна България ще има временни разкъсвания на облачността.

Вятърът ще бъде умерен от юг, но в Източна България и на места в подножията на север от планините ще бъде силен и поривист. Привечер вятърът ще отслабне. Максималните температури за деня ще останат високи и ще са в интервала 20-25 градуса.

Предимно облачно ще бъде над планините, като на меса се очакват валежи, които по-късно след обяд и вечерта ще бъдат интензивни и придружени с гръмотевици. Вятърът ще бъде силен, временно бурен, от юг. Максималните температури на 1200 метра ще са около 14 градуса, а на 2000 метра ще бъдат около 8 градуса.

Над Черноморието ще има променлива облачност, а в следобедните часове на отделни места ще има валежи със съдържание на прах от Сахара. Вятърът ще бъде умерен и силен от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 18 и 23 градуса, температурата на морската вода е около 15 градуса, а вълнението на морето е 2-3 бала.