Петъчният ден ще остане облачен, но валежи ще има предимно в южните части на страната. Преваляванията ще са слаби. В следобедните часове слънцето ще се покаже над крайните северни райони.

Вятърът днес ще бъде хладен от североизток, като скоростта му в Източна България ще достига 70-80 километра в час. По тази причина НИМХ издаде жълт предупредителен код за 7 области на страната.

Предупреждението е в сила за областите Кърджали, Хасково, Ямбол, Бургас, Варна и Добрич.

От НИМХ съветват хората в тези райони да бъдат внимателни за летящи във въздуха предмети. Възможни са локални нарушения на обичайните дейности на открито, предупреждават още от Института.

Заради североизточния вятър днес температурите в цялата страна ще се задържат ниски – от 13-14 градуса във високите западни полета до 21-22 по поречието на Дунав.

Предимно слънчево ще е през уикенда, когато и вятърът ще отслабне. В сутрешните часове ще бъде хладно, но през деня ще се затопля и в неделя максималните температури ще са между 19 и 24 градуса.

Прогнозата сочи, че се очаква развитието на купесто-дъждовна облачност над планинските райони и Североизточна България в неделя следобед. Възможно е на места да превали и прегърми.

Още за времето:

След бурята: Започва разчистването на щетите в Плевен и село Скобелево

3 силни изригвания за 24 часа: Слънцето се доближава до пореден максимум

Най-малко един човек загина след силни бури в САЩ