Прогнозата за днес показва, че през страната ще премине студен фронт, който ще донесе силен вятър. Ще има променлива облачност, но съществени валежи не се очакват. Максималните температури ще са между 12 и 18 градуса.

В сила е жълт код за силен вятър за цяла България. Ще духа силен до бурен вятър от северозапад със скорости на поривите до 25 м/сек.

Променлива ще е облачността над планините. Ще духа бурен до ураганен северозападен вятър. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 7 градуса, а на 2000 метра ще бъдат около 3 градуса.

Над Черноморието облачността ще е променлива. В часовете след обяд вятърът ще е силен от северозапад. Максималните температури ще са между 13 и 16 градуса, температурата на морската вода е около 9 градуса, а вълнението на морето е 2-3 бала.

Вятърът постепенно ще отслабне тази нощ, а до вторник сутринта облачността ще намалее. Сутрешните температури ще са малко по-ниски, но през деня ще се радваме на слънчево и топло време.

В сряда облачността ще е разкъсана, а вятърът ще е до умерен от югозапад. Температурите през деня слабо ще се повишат, а на места дори ще достигнат 20 градуса.

Още за времето:

Каква пролет ни очаква

Ще изчезне ли диворастящото кафе