Времето във вторник ще е ветровито и с променлива облачност. До обяд над източната половина на страната ще прехвърча слаб сняг.

На 18 януари е в сила жълт код за силен вятър в 12 области. Предупреждението е обявено за Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, София област, Пазарджик и Пловдив.

След пладне над страната ще бъде предимно слънчево. Температурите в най-топлата част на деня ще се колебаят между 1 и 6 градуса.

Вятърът ще отслабва в сряда. В следващите няколко дни облачността ще е минимална и ще се радваме на слънцето. Температурите обаче ще се понижат още малко.

В сутрешните часове ни очакват стойности между минус 7 и минус 2 градуса, а през деня живакът в термометрите ще се изкачва от нула до към 4-5 градуса.

След леко затопляне в четвъртък през деня, в петък отново ще премине студен атмосферен фронт, с който температурите ще се понижат, а в много части на страната ще превали сняг, като по-значителни количества се прогнозират за западната половина на страната.

До края на седмицата ще остане студено с особено ниски сутрешни температури в събота и неделя, до минус 10 – минус 12 градуса в традиционно мразовитите райони.

Още за времето:

Снежна буря връхлетя части на САЩ

Остров Самотраки – скрит под снежна пелена

Глобалното затопляне променя местообитанията на тигровите акули