На много места днес облачността ще е значителна. Очакват се краткотрайни превалявания, които ще са съсредоточени главно в източните и северните райони на страната. До обяд ще бъде слънчево, като най-дълго ще се задържи над Югозападна България.

В следобедните часове ще има гръмотевични бури. Възможни са градушки. В сила е жълт код за интензивни валежи в цялата страна. Ще духа слаб до умерен вятърът. Максималните температури ще са между 24 и 29 градуса.

По Черноморието ще има значителна облачност и на много места ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб от изток-североизток. Максималните температури на въздуха ще са между 20 и 25 градуса, а тази на морската вода - около 18 градуса. Вълнението на морето е 2 бала.

Значителна облачност ще има над планините. В часовете преди обяд ще има временни разкъсвания, но след пладне се очакват гръмотевични бури. Има вероятност за интензивни превалявания. Вятърът ще е слаб от северозапад, но ще се засилва по време на буря. Максималните температури на 1200 метра ще са около 18 градуса, а на 2000 метра ще бъдат около 13 градуса.

През следващите дни облачността над страната ще бъде значителна. Валежите ще са краткотрайни, но интензивни, придружени от гръмотевична дейност. в сряда и четвъртък ще има временни намаления на облачността в сутрешните часове.