Днес валежите ще са предимно над източните райони на страната. На места са възможни и градушки. В следобедните часове дъждът ще започне да спира от северозапад и облачността ще се разкъса.

ще духа до умерен запад-северозападен вятър, който ще е с временни усилвания в Дунавската равнина и Горнотракийската низина. Максималните температури слабо ще се понижат и ще са между 28 и 34 градуса.

За днес е в сила жълт код за гръмотевични бури и силен вятър в 19 области на страната: София-област, Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Добрич, Шумен, Варна, Бургас, Благоевград, Пазарджик, Пловдив.

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

Над планините облачността ще е купеста и купесто-дъждовна. Очакват се краткотрайни, на места интензивни валежи, придружени от гръмотевична дейност. Вятърът ще е силен от запад-северозапад. Максималните температури на 1200 метра ще са около 23 градуса, а на 2000 метра ще бъдат около 15 градуса.

Над Черноморието през деня ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. В следобедните часове на много места ще превали и прегърми. Очакват се гръмотевични бури и временно усилване на вятъра. Ще има условия за градушки. Максималните температури ще са между 23 и 30 градуса, температурата на морската вода е около 27 градуса, а вълнението на морето е 2 бала.

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

Прочетете също и:

С какво време ще посрещнем уикенда

Климатът на Острова – по-влажен и по-топъл