Снегопочистващите фирми бяха на терен през изминалата нощ в столицата. Основните трасета, по които се движи градският транспорт в София, са обработени. Това заяви на брифинг директорът на Столичния инспекторат Ивайло Иванов.

На терен работят 128 снегопочистващи машини, съобщиха от пресцентъра на Столичната община, цитирани от NOVA.

По думите на Иванов са обработени и голяма част от вътрешнокварталните улици.

„От контрола, който лично упражних видях, че голяма част от спирките се почистват. След като се обработят и подходите към подлезите, че се пристъпи към почистване и на тротоарите”, подчертава той.

„В момента се затваря пътя към природен парк „Витоша”, за да бъде почистен. Там снежната покривка е около 40 сантиметра. В района няма право да се използват реагенти, затова, когато снегът бъде избутан – пътят ще бъде отворен”, допълни Иванов.

Към момента градският транспорт се движи навсякъде по обичайните си маршрути. Контролът на дейностите по снегопочистването се извършва от екипи на Столичен инспекторат. Обходи на терен на критични места правят екипите на аварийната дирекция на общината

От Столичната община напомнят водачите на автомобили да използват превозните си средства, оборудвани за движение при зимни условия, и да шофират внимателно, спазвайки дистанция и със съобразена скорост.

Прочетете и:

Внимание: Обилни снеговалежи в сряда

Какво ще е времето през февруари

В София започнаха обработки със смеси срещу заледяване