Днес не е просто един обикновен четвъртък, а 11-ият ден от 11-ия месец в годината.

Според нумерологията съчетанието от четири единици носи силна символика и се смята за знак на събуждането на духа. Самата цифра 1 се възприема като символ на новото начало.

Не е необходимо да е свързано единствено с датата. Ако често ви се случва да виждате 11:11 върху часовника или срещате повече от обикновеното числата 1, 11, 111 или 1111, то това означава, че пред вас се откриват нови възможности за промяна в личен и професионален план.

Когато времето на годината ни предоставя цяла серия от единици като 11 ноември (11/11), то тогава енергията на числата е дори още по-силна.

Езотериката изповядва, че божествата и Вселената комуникират с хората благодарение на числата. В окултните учения се смята, че числото 1111 се използва от божествените създания, когато се опитват да ни посочат верния път.

Хората, който се занимават професионално с тези учения, са на мнение, че днешната дата е изключително благоприятна за създаване на планове, предприемане на промени и търсене на истината.

Много астролози и нумеролози смятат, че на 11 ноември хората могат да получат по-голямо вдъхновение от очакваното, както и да имат нужната сила, за да отворят нова страница в живота си.

Въпреки всичко това, не забравяйте, че вие сте тези, от които зависи промяната, без значение дали ще се насочите към нея на 11 ноември или през друг ден от годината. Ако пък вярвате в символиката на числата, захващайте се с планирането още сега.