Предимно облачно ще е времето в четвъртък. В по-голямата част от страната ще има слаби превалявания, но на места в Родопите и Югоизточна България ще има значителни валежи. В крайните западни райони дъжд не се очаква. Ще духа слаб север-северозападен вятър. Максималните температури ще са между 13 и 18 градуса.

Над планините ще е предимно облачно. В много райони ще има слаби превалявания, но в Родопите, Странджа и Сакар количествата ще са значителни. Вятърът ще е умерен до силен от северозапад. Максималните температури на 1200 метра ще са около 11 градуса, а на 2000 метра ще са около 4 градуса.

По Черноморието също ще е предимно облачно. Валежите по южното крайбрежие ще са значителни и придружени от гръмотевична дейност. Вятърът ще е умерен от север-северозапад. Максималните температури ще са между 17 и 19 градуса, температурата на морската вода е около 19 градуса, а вълнението на морето е 2 бала.

Северозападният вятър ще се усилва през следващите дни. Облачността ще е променлива, по=често значителна. В петък ще има превалявания над източната половина от страната, а през уикенда ще вали дъжд на отделни места.

Още за времето:

В лунни кратери са открити молекули вода

Пороен дъжд с градушка наводни Добрич

Вижте кадри на красивото Северно сияние над Лапландия