Макар в последните дни времето у нас да е по-благоприятно, зимата още не си е отишла.

Дългите, тъмни нощи и мразовитите сутрини могат да бъдат трудни за любителите на слънцето, а липсата на витамин D може да окажа неблагоприятно въздействие върху настроението.

Но докато в по-голямата част от света зимата е неизбежна, на места имат късмета да се наслаждават на топло, слънчево време през цялата година.

Мавриций

Зашеметяваща субтропична островна държава в Индийския океан. Мавриций има завидно топъл климат през цялата година. Добър избор за хора, които не обичат температурните крайности, времето рядко става по-горещо от 31 градуса или по-студено от 17 градуса.

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

Дърбан, Южна Африка

Дори и през зимата, в субтропичния град Дърбан, разположен на източния бряг на Южна Африка, никога не става истински студено. Въпреки че понякога температурите падат до 15 градуса, средните максимални зимни стойности се движат около 23 градуса.

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

Сан Диего, САЩ

Не очаквайте бяла Коледа в югозападна Калифорния. В Сан Диего температурите са високи през цялата година. Средно те надвишават 16 градуса през около 344 дни в годината. Най-гореща е есента като градусите достигат до 42 градуса през октомври.

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

Сейнт Лусия

Oстровна държава в източната част на Карибско море. Разположена е върху едноименния вулканичен остров, част от групата на Малките антилски острови. В този тропически рай е горещо през цялата година, като зимните месеци са малко по-хладни, но по-сухи от лятото. Температури между 26 градуса и 29 градуса са нещо обичайно за най-студените месеци декември и януари.

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

Филипини

Въпреки че в тази част на Югоизточна Азия вали дъжд, там никога не става студено. Целогодишната средна температура е 26,6 градуса, а дори през сравнително хладния месец януари градусите се движат около 25,5 градуса.

Рио де Жанейро, Бразилия

Разположен е върху ивица от бразилското атлантическо крайбрежие, ориентирана в направление изток-запад и близка до Тропика на козирога. Въпреки че местните жители често се оплакват от студ през зимата (от юни до август), топлите и слънчеви дни преобладават и рядко става по-хладно от 21 градуса.

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

Финикс, САЩ

Сухата Аризона е добър избор за всеки, който не обича дъжда и студа. Докато зимите в някои части на САЩ могат да бъдат наистина студени, в Аризона е горещо през лятото и приятно топло през зимата. През декември максималните температури са около 20 градуса.

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

Ямайка

Слънчева Ямайка е друга страна, където зимата просто не съществува. Температурите са високи през цялата година, като дори в най-хладните периоди на годината градусите са около 30.

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

Тайланд

Тропическият климат на Тайланд варира според сезона и региона, но никога не става студено. Дори през зимата средните температури са над 30 градуса.

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

Еквадор

Разположена точно на екватора, не е изненада, че температурите в страната са почти еднакви целогодишно. Въпреки че в планинските райони може да стане хладно, на останалите места градусите обикновено варират около 33 градуса през цялата година.

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

Прочетете и:

7-те най-красиви зимни дестинации

10-те най-страшни места в света