Зимата е толкова красив сезон, че няма как да не му се насладим пълноценно. Ето и кои са 7-те най-красиви зимни дестинации, които си заслужава да посетим, според новото видео в канала „7-те НАЙ“ във Vbox7.com.

Нагано, Япония

Японското градче е идеално за любителите на зимни спортове. А след дълъг ден на пистата можете да се насладите на релаксираща почивка в някой онсен – горещ извор с млечнобяла вода, зареден с магнезий и калций.

Берген, Норвегия

Берген има всички характеристики на идилично скандинавско село - цветни дървени сгради, живописно пристанище и невероятна гледка към околните фиорди. През зимните месеци можете да се насладите и на Северното сияние.

Прага, Чехия

Прага е изключително красива през декември, като готическата архитектура на града осигурява перфектен фон, докато се наслаждавате на сладкиши, печена шунка и греяно вино. А в стария град можете да посетите и един от най-красивите коледни базари.

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

Цермат, Швейцария

Цермат е заобиколен от най-високите върхове на Алпите и разполага с множество ски писти, разположени в четири огромни ски зони. Това очарователно алпийско селище се намира в подножието на Матерхорн, най-известната планина в Швейцария и има изключително модерна лифтова система.

Доломити, Италия

Приказно красиви, Доломитите са специално място за всички, които търсят спокойна почивка. До склоновете в района можете да стигнете по 86-километровия път Доломити, който е един от най-красивите алпийски пътища.

Ню Йорк, САЩ

Не случайно, градът се превръща във вдъхновение на хиляди празнични филми. Задължителни за посещение са традиционното запалване на светлините на елхата в Рокфелер, кънките на лед в Сентръл парк и „Лешншкотрошачката“ в Линкълн център.

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

Лапландия, Финландия

Лапландия е най-северният регион на Финландия и вероятно едно от най-идиличните зимни места, които можем да видим. Все пак няма много места, където можете да посетите Дядо Коледа, да се повозите с шейна с елени или да спите под Северното сияние.

Прочетете и:

5 приказни места в България, които да посетите

Кои са 7-те най-опасни туристически дестинации в света

Къде духат най-силните ветрове