През изминалата седмица от 24 януари до днес, 30 януари, нашите читатели отново ни показаха колко разнообразни са интересите им. Различни събития белязаха изминалите 7 дни, които ни предоставиха както добри и лоши новини, така и интересни факти.

Ето най-четените ни статии от последната седмица:

Учени откриха кои са ядките, от които отслабваме по-бързо

Някои от нас все още не могат да влязат в дънките от преди коледните празници, затова тази тема силно ни развълнува и я споделихме с вас. Според германски учени установи, че пресните орехи не само топят излишните мазнини, но и подобряват цялостното здравословно състояние. Как се случва това прочетете ТУК.

Как възниква софийският квартал "Красно село"

Новата документална поредица на vbox7 „5 минути София“ не спира да ни изненадва с любопитните си факти. Обявеният официално за квартал през 1951 г. е сътворен от исторически събития и любопитни факти, които се радваме, че успяха да привлекат вниманието ви. Ако все пак сте ги пропуснали, уверяваме, че си струва да им хвърлите едно око ТУК.

Мъж от Тонга плувал 27 часа след цунамито

Безспорно изригването на подводния вулкан в кралство Тонга е истински трагично събитие, което за жалост беляза началото на 2022 г. Събитията включват мощна сеизмична активност, която доведе и до цунами, а броят на жертвите и пострадалите все още не е уточнен. Въпреки това, един истински Аквамен се пребори за живота си, след като успешно преплува 7,5 км само за на 27 часа. Ето ТУК можете да прочетете за неговия подвиг.

Истанбул е в ледена прегръдка

Зимната буря Елпида връхлетя не само Турция, но и Гърция, а нашата страна остана в периферията ни, което не ни попречи да усетим студеното ѝ влияние. Истанбул бе скован от обилен снеговалеж, който причини отмяна на полети и спиране на трафика в мегаполиса. Стотици от вас показаха съпричастност към случая, като не спираха да четат всяка нова информация за двете ни съседки по южната граница. Припомнете си кадри на побелелия Истанбул ТУК.

Посрещнахме най-студената януарска сутрин

Както времето, така вероятно и вие тази седмица сте били на по-студена вълна. Новината за най-студената януарска сутрин определено ви накара да затреперите. Нас също, след като разбрахме, че температурата в столицата падна под минус 15 градуса. Имаше обаче и по-студени точки у нас. Можете да прочетете за тях ТУК, ако случайно сте забравили.

Всички ние от екипа на Sinoptik.bg ви благодарим за доверието. Времето може да бъде много неща – може да е студено, дъждовно, януарско и какво ли не, но остава също безкрайно, непредвидимо и пълно с изненади и точно затова го обичаме.