С наближаването на коледните празници често ни се иска да внесем малко настроение и с цветята в дома ни, пише каналът „Баба знае“ във vbox7. Ето и кои растения цъфтят около Коледа и са символ на празника:

Коледна звезда

Коледната звезда е един от символите на Коледа. Растението е изключително капризно за отглеждане, защото има нужда от достатъчно светлина, но не и пряка, както и от високи температури – около 20 градуса. Трябва и да е далеч от отоплителни уреди.

Коледниче

Коледният кактус, както още е известен, е изключително лесно за отглеждане растение. Кактусът цъфти през студените месеци в различни цветове, които допринасят за допълнителен цвят и коледно настроение в дома ни.

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

Гаултерия

Подходящо растение, както за отглеждане на терасата, така и в градината. Гаултерията е вечнозелено растение, което през лятото цъфти в бели цветове, а зимата образува червени плодчета, които му придават изключителна коледна визия.

Амарилис/Рицарска звезда

Изключително красиво растение, което прилича на лилиума. Обича високи температури, добра светлина, но не и пряка, както и поливане веднъж в седмицата. Може да се отглежда и в домашни условия, и навън. Амарилисът е едно от растенията с най-голяма грудка, която е важно да третирате правилно.

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

Илекс

Илексът, както имела, е коледно растение познато още от древни времена. Успешно може да бъде отглеждан в градина, тъй като няма проблеми с ниските температури. Изключително непридирчив към светлина и почва.

Прочетете и:

Празнични украси озариха градовете по света

Растенията, които ще абсорбират влагата в дома ви

Кои растения е опасно да отглеждате вкъщи