Преобладаващо слънчево ще е днес над Югоизточна България. Около пладне ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност над цялата страна. Ще има краткотрайни интензивни превалявания и гръмотевична дейност

Има условия за градушки. Вятърът ще е слаб до умерен от северозапад. Максималните температури ще са между 24 и 29 градуса.

По Черноморието ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност в часовете около обяд. На много места ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб до умерен от югоизток. Максималните температури ще бъдат между 23 и 25 градуса, температурата на морската вода е около 21 градуса, а вълнението на морето е 1-2 бала.

Значителна облачност ще има над планините. Следобед ще има интензивни превалявания от кратък дъжд, както и гръмотевици. Над масивите от западната половина на страната има условия за градушки. Вятърът ще е слаб до умерен от северната четвърт. Максималните температури на 1200 метра ще са около 15 градуса, а на 2000 – около 10 градуса.

В сряда времето ще се запази без съществена промяна. Ще има значителна облачност и в много райони ще превали и прегърми. Вероятността за градушки остава висока.

Времето ще се стабилизира през следващите дни. Предстои дневните температури да се повишат, както и да има повече слънчево часове.

Още за времето:

Лятото ще е дълго, топло и слънчево

Денят на лятното слънцестоене

Вижте кадри от слънчевото затъмнение