Бури обхванаха части от Източна България. Ураганен вятър и градушки нанесоха много материални щети.

Силният вятър в Симеоновград, придружен с градушка, е съборил много дървета и стълбове. Изпочупени са автомобили и къщи. Бурята връхлита населеното място малко преди обяд. За минути минава през целия град. Паднали са близо 10 големи дървета и стълбове.

Едно от тях – върху двете коли на Тончо Стефанов. „Продължи около 10-15 минути. Завихри се, събори някакви дървета. Излязох да погледна колите и видях, че и двете са смачкани”, разказва той пред NOVA.

Силният вятър буквално е изтръгнал покриви. Бурята остави и части от града и селата без ток и телефони. Екипи на общината започнаха описване на щетите.

Силистренско също падна в капана на лошото време. Градушка унищожи реколтата в стопански дворове. Градушката е била с големина на орех.

Кадри показват щетите върху стария път от София за Бургас край Нова Загора. На видеото се виждат паднали клони, счупени дървета и спрели по пътя коли.

Мощна буря премина и през Южното Черноморие в следобедните часове. Проливен дъжд, но без гръмотевици и ураганен вятър, в рамките на 10 минути парализира движението по пътищата в Бургаско. Обилният валеж не е причинил щети.

Малко след това времето отново беше подходящо за плаж.

Порой се изля и в Сливен. Дъждът събори дървета и наводни улици. Част от клоните са паднали върху автомобили. Няма пострадали хора. Обилният дъжд продължил около 20 минути.

Прочетете и:

Как да се пазим от мълнии

Необичайно явление в Шабла: 40 градуса навън, 10 – в морето

Колко силен е ударът от мълния