На над 120 сигнала за паднали клони, дървета и ламарини са реагирали аварийните екипи на Столична община заради силния вятър. Общо 8 екипа на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ са работили заедно със столичната пожарна на терен през нощта и продължават.

Най-много са били сигналите в южните райони на града като „Витоша“, „Панчарево“, „Овча купел“, „Младост“.

На бул. „Овча купел“ огромно дърво е паднало върху трамвайната линия. За щастие няма пострадали хора при инцидента. Движението е било възстановено бързо и няма щети по релсовия път, предава NOVA.

По нареждане на кмета на Столичната община фирмите, ангажирани с почистването на града, трябва да увеличат екипите си на терен и да организират почистването на тротоари, пътни платна и дъждоприемните шахти.

Екипите на „Зелена система“ – алеите на паркове и градини в града. Районните администрации е необходимо да ангажират съответните си звена за почистването на междублоковите пространства в кварталите.

За днес остава в сила предупреждение за опасно време в София, но този път кодът е жълт. От Общината напомнят на гражданите да бъдат внимателни, защото силният вятър продължава и през деня.

Собствениците да обезопасят своите балкони от падащи предмети. Строителните фирми да прегледат оградите и строителните скелета на своите обекти, а търговските фирми – рекламно-информационните елементи.

Още за времето:

Какво да правим при силен вятър

Силен вятър и прах от Сахара на 1 април

Интересни факти за вятъра