Дядо Коледа тръгна по света, за да раздаде подаръци. Белобрадият старец напусна дома си в Арктическия кръг и в следващите часове започва да посещама очакващите го деца, за да ги зарадва с подаръци.

Преди да отпътува, той покани в официалната си резиденция във финландския град Рованиеми няколко семейства. Заедно с тях той пя коледни песни, преди последните приготовления за дългото си пътешествие.

Минути преди да се отправи на път, Дядо Коледа пожела на всички весела и мирна Коледа.

Можете да проследите маршрута на Добрия старец ТУК.

Традицията за проследяване на Дядо Коледа започва през 1955 г., когато в магазин в Колорадо Спрингс допуска печатна грешка в телефонния номер на Северния полюс в реклама във вестник. Първият позвънял е малко момиче, което се свързва с директора на тогавашния NORAD (Северноамериканското военновъздушно-космическо командване).

Полковникът уверява детето, че Дядо Коледа е на път, а след като още деца се обаждат в командния център, армията добавя новата задача към своята отбранителна мисия.

Тази сутрин любимецът на децата потегли от Рованиеми в Лапландия и се отправи на своето предпразнично пътешествие, при което ще измине повече от 450 милиона километра, за да раздаде всичките си подаръци.

Още статии с коледен дух:

Мъже раздават коледни подаръци по улиците на София

Шест традиционни коледни десерта от цял свят

„Тиха нощ, свята нощ“ е на повече от 2 века