Преобладаващо слънчево ще бъде времето в петък. Около обяд облаците постепенно ще се увеличават и в югозападната половина на страната ще започнат валежи от дъжд.

Максималните температури ще се запазят без промяна от четвъртък – от 12 до 17 градуса.

Значителна облачност ще има над планините, а вятърът ще е умерен от югозапад. Следобед над масивите от югозападната половина ще има валежи от дъжд, които над 1800 метра ще преминават в сняг. Максималните температури ще са между 3 и 8 градуса.

В събота към обяд от запад ще започне да нахлува студен въздух. Над страната се очаква значителна облачна покривка, както и валежи от дъжд, които на места може да са значителни.

Температурите в източната половина на страната ще се повишат и през деня ще достигат между 15 и 20 градуса. В Западната половина обаче се очаква застудяване, като максималните стойности ще са между 11 и 14 градуса.

Валежите ще престанат в неделя, за кратко ще се разкъсат и облаците. Времето ще захладнее и в югоизточните райони. В цялата страна максималните температури ще се колебаят между 10 и 15 градуса. От новата седмица пак ще започне да вали.

Още за времето:

2023 г. вероятно ще бъде най-топлата за последните 125 000 години

В планините над 1600 м има снежна покривка

157 са жертвите на земетресението в Непал