Преобладаващо слънчево ще е времето в сряда. Запад-северозападният вятър ще бъде умерен до силен на места. С него ще нахлува по-хладен въздух и дневните температури слабо ще се понижат. В западната половина на страната максималните ще са между 24 и 27 градуса, а в източната – между 27 и 34 градуса.

Предимно слънчево ще бъде по Черноморието в часовете около и след обяд. Дотогава на места ще има ниска слоеста облачност, която постепенно ще се разкъсва и ще намалява. Вятърът ще е до умерен от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 28 и 32 градуса, температурата на морската вода е около 27 градуса, а вълнението на морето е 1-2 бала.

Над планините ще има купеста и купесто-дъждовна облачност, като на места се прогнозират и краткотрайни превалявания, придружени от гръмотевична дейност. С развитието на деня облачността ще се разкъсва и ще намалява. Следобед ще бъде предимно слънчево, а вятърът ще е умерен от запад-северозапад. Максималните температури на 1200 метра ще са около 19-20 градуса, а на 2000 метра – около 15 градуса.

Предимно слънчево ще се задържи в Източна България до края на работната седмица. В западната половина в следващите дни се очаква заоблачаване в следобедните часове. За кратко ще превали и прегърми в някои райони.

Температурите ще се понижат в петък, тъй като още през нощта ще прониква по-хладен въздух от запад. На много места ще има превалявания и гръмотевици.

Още за времето:

Какво ще е времето през септември

С озон срещу коронавируса

Ще става ли за море през септември