Първият ден от новата седмица ще бъде предимно слънчев. Купеста и купесто-дъждовна облачност ще се развива в следобедните часове над западната половина на страната и в отделни райони за кратко ще превали. Гръмотевична активност се очаква в планинските райони.

В най-топлата част на деня температурите ще са между 31 и 36 градуса, по Черноморието – между 25 и 27 градуса.

Над планините ще е предимно слънчево до обяд, след което ще се заоблачи и над масивите от Западна България ще има краткотрайни гръмотевични бури. Максималните температури ще са между 18 и 25 градуса в зависимост от надморската височина.

Без съществена промяна ще бъде и времето във вторник. Максималните температури в страната ще се задържат в същия диапазон, както и валежите ще са концентрирани в западната половина на страната.

Студен фронт ще оказва влияние на времето в сряда. Очакват се краткотрайни валежи, гръмотевични бури и условия за градушки в Северна, Западна и Централна България. До късно вечерта ще има вероятност за локални значителни количества дъжд.

В западната половина температурите ще започнат да се понижават в следващите няколко дни, докато на изток ще останат високи.

Какво ще бъде времето през целия месец разберете ТУК.

Прочетете също и:

Очаква ни горещо и сухо лято

Дебел сняг покри Андите

Разходка до малко популярната българска планина Руй