Дърво падна и нарани 14-годишно момиче в столицата. Инцидентът е станал около 15:00 часа в четвъртък. Момичето вървяло по тротоара на улица „Княз Борис Първи”. Подминава дървото, когато то се чупи в основата си и пада.

Детето е откарано в "Пирогов", където преминало обстойни прегледи. От болницата потвърдиха за NOVA, че то е с черепно-мозъчна травма и остава за лечение.

Инцидентът е вследствие на гниене на кореновата система поради наличие на гъба. Това обясни тази сутрин в ефира на „Здравей, България” Димитър Данчев, директор на „Зелени системи” към Столичната община.

Последната проверка за това дали дървото е опасно е извършена преди година и половина. Оттогава досега не е имало видими проблеми, поясни Данчев.

„Вчера заради прекомерните валежи почвата се е напоила с вода и това е довело до инцидента. Екипите ни проверяват всички дървета визуално за наличие на засушаване на короната. Това се прави, когато има видими белези, че има опасност”, каза още директорът на „Зелени системи”.

И поясни, че сигнали за опасни дървета могат да се подават, както в дирекцията, така и в районните администрации, дежурните телефони на Столичния инспекторат и на телефон 112.

Повече гледайте във видеото.

Още за времето:

9 области с оранжев код за дъжд в петък

Големи булеварди в София са затворени за движение след пороите