В първия работен ден за тази седмица ще има значителна облачност над Западна и Централна България. В тези райони се очакват краткотрайни превалявания, а следобед на места ще има и гръмотевична дейност.

Валежи ще има и в югозападните части на страната. Над източната половина на страната облачността в следобедните часове ще бъде значителна, но е малка вероятността за превалявания.

Вятърът ще се усилва, но максималните температури ще се запазят около обичайните за периода: до 20-25 градуса.

Облачно ще бъде и над планините. Ще бъде също ветровито и дъждовно, със засилена гръмотевична активност. Температурите ще се понижат и максималните ще бъдат от 5 до 15 градуса.

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

Студеният фронт, който е и отговорен за лошото време днес, на Гергьовден ще засегне и източните райони, където се очакват краткотрайни превалявания и гръмотевична дейност.

В петък температурите ще достигнат най-високите си стойности за тази седмица. Максималните стойности ще бъдат около и над 30 градуса. Над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево.

Отново очакваме дъжд и гръмотевици в събота, предимно в източната половина. Времето в неделя ще бъде слънчево и сухо и ще се задържи такова в първите дни на новата седмица.

Какво ще бъде времето през май разберете ТУК.

Прочетете също и:

Дъжд от падащи звезди от 5 до 7 май

Мощно торнадо се изви в Мисисипи

Как да се върнем към нормално хранене след постите