Времето през новата седмица ще е променливо. През някои от дните ще е облачно и дъждовно, а през останалите ще грее слънце. В понеделник до обяд валежи ще има в Североизточна България, но след това облачността ще се разкъса и ще намалее

Следобед над повечето райони на страната ще е предимно слънчево. Вятърът ще бъде слаб до умерен от запад-северозапад. Максималните температури днес ще са между 15 и 21 градуса.

Предимно слънчево ще е в понеделник над планините. Вятърът ще е слаб до умерен от запад-северозапад. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 13 градуса, а на 2000 метра ще са около 5 градуса.

В сутрешните часове превалявания ще има и по Черноморието, предимно по северното крайбрежие. Следобед ще е предимно слънчево. Вятърът ще е до умерен от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 15 и 18 градуса, температурата на морската вода е около 19 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Във вторник ще се радваме на предимно слънчево време. Вятърът ще е слаб от изток-югоизток. На много места в сутрешните часове ще има условия за мъгли, които до обяд ще се разсейват. Температурите през деня слабо ще се повишат.

В сряда ще се развива значителна облачност и на много места ще има валежи от дъжд, като количествата ще са по-съществени в централните и източните райони.

В четвъртък вятърът ще се ориентира от северозапад, а с него ще се понижат и максималните температури. Над страната ще се задържи предимно облачно, на места с интензивни валежи.

Още за времето:

Тази напитка убива всички вируси

Земетресение разтърси Благоевград в събота

Озоновата дупка достигна своя максимум