Във вторник снеговалежи ще има предимно в северозападните части на страната, където ще се образува снежна покривка, както и над планините от Югозападна България. На останалите места ще вали дъжд, а най-значителни ще с количествата в източната половина на страната. 

Ще духа слаб до умерен вятър, който ще се ориентира от север-североизток.

С развитието на деня валежите ще започнат да спират от запад-югозапад. Най-късно ще спрат в крайните североизточни райони, където дъждът ще преминава в сняг. Очаква се временно разкъсване на облачността над Югозападна България.

Максималните температури ще са предимно в интервала от 5 до 10 градуса, малко по-ниски ще бъдат в северозападните райони.

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

Облаци и превалявания ще има над планините. Над масивите от западните райони валежите ще са от сняг. В следобедните часове облачността над Рило-Родопската област ще се разкъса за кратко.

Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 2-3 градуса, а на 2000 метра ще бъдат около -2 градуса

Дъждовно ще бъде времето по Черноморието. Валежите постепенно ще спират от юг. Вятърът ще е до умерен от северозапад. Максималните температури на въздуха ще са между 8 и 11 градуса, а температурата на морската вода е около 12 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Още за времето:

Времето през декември

Слънчево затъмнение и два метеорни потока през декември

Земетресение разлюля Пловдив