Времето в четвъртък остава ветровито, облачно и дъждовно. За днес се прогнозира умерен и силен вятър от север-северозапад. В най-топлата част на деня температурите ще се колебаят между 7 и 12 градуса.

Значителни валежи от дъжд се очакват в Предбалкана, Горнотракийската низина и Източна България.

Предимно облачно и дъждовно ще е времето и по морето. Най-значителни ще са количествата над южното крайбрежие. Максималните температури ще са между 8 и 11 градуса. Вятърът ще е умерен и силен от северната четвърт.

Над планините ще бъде облачно, а по върховете ще има мъгли. Ще вали дъжд, който над 1400 метра ще преминава в сняг. До вечерта границата на снеговалежа ще се понижава. Очаква се умерен, временно силен вятър от северозапад. Максималните температури ще са между минус 2 и плюс 4 градуса, в зависимост от надморската височина.

Облачността над страната ще се задържи значителна и в петък, като в много части на Източна България и в планинските райони ще има валежи от дъжд. Облаците на места ще се разкъсват и слънцето ще се показва над западната половина. Вятърът ще отслабне, но в някои райони ще продължава да е до умерен. През нощта срещу събота ще стихне.

В събота ще се радваме на преобладаващо слънчево време. Повече облаци ще има облачност над планинските и източните райони, където ще превали дъжд в следобедните часове. Дневните температури ще тръгнат нагоре и на места ще достигнат до 17-18 градуса.

Още за времето:

Магнитна буря удря Земята на 15 март

Доклад за климатичните рискове в Европа: Какви са опасностите за България

Колко сняг ще вали до края на март