Над Олтен, Швейцария, "заваля" какао. Оказало се, че се появил проблем във вентилационната система на местна фабрика за шоколад. Жителите на града били изумени.

В края на миналата седмица се появил лек дефект в охлаждащата вентилационна система на конвейер за счукани какаови зърна във фабрика в Олтен, която се намира между Цюрих и Базел.

 

 

Техническата неизправност, както и силният вятър, станали причина какао на прах да "завали" над частите от града, които са в близост до фабрикара.

Образувала се е лека "какаова покривка". Служителите на фабриката, която е подновила дейността си, съобщават, че какаото е безвредно за околната среда и здравето на хората.

Прочетете също и:

Време за... шоколадов пай

Време за... бисквитена торта

Време за... шоколадов кейк