Времето в понеделник ще е преобладаващо слънчево, но около обяд облачността ще стане значителна. Ще има кратки превалявания с гръмотевици. Вятърът ще е слаб от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 25 и 30 градуса.

Предимно облачно ще бъде по Черноморието. На много места ще превали и прегърми, а вятърът ще е слаб до умерен от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 20 и 25 градуса. Температурата на морската вода е около 18 градуса, а вълнението на морето е 1-2 бала.

В планините ще бъде слънчево преди обяд, но след това ще се развива купесто-дъждовна облачност. Очакват се краткотрайни валежи, придружени от гръмотевична дейност. Вятърът ще е до умерен от запад-северозапад. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 20 градуса, а на 2000 метра ще бъдат около 13 градуса.

Облачно и дъждовно ще се запази времето до средата на седмицата. Във вторник и сряда се очакват гръмотевични бури, а все още е голяма и вероятността за градушки. Предстои слабо захлаждане на времето, като дневните температури ще са между 22 и 27 градуса.

Още за времето:

Какво ще бъде времето през юни

Кога най-сетне ще настъпи лятото

Какво не знаем за гръмотевичните бури