Времето в сутрешните часове ще е предимно слънчево. Около обяд ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, като на много места ще има кратки, но интензивни превалявания. В някои райони ще има и гръмотевична дейност.

Количествата валежи в западната половина на страната ще са значителни, има и условия за градушки. В източните райони ще има дъжд само на изолирани места.

Вятърът днес ще е умерен до силен, временно поривист с южна компонента, но след пладне ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури днес ще бъдат между 25 и 31 градуса.

Предимно слънчево ще е по Черноморието, където обаче в следобедните часове ще има временни увеличения на облачността. Валежите ще са кратки и само в отделни райони.

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

Вятърът ще бъде умерен до силен от южната четвърт. Максималните температури на въздуха ще са между 21 и 25 градуса, а тези на морската вода ще са в интервала 18-21 градуса. Вълнението на морето е 2-3 бала.

Времето над планините ще е предимно слънчево до обяд. След това ще се развива купесто-дъждовна облачност и в много райони ще има интензивни превалявания от кратък дъжд. Очакват се гръмотевици, ще има и условия за градушки.

Над планините от западната половина на страната валежите ще бъдат значителни. Вятърът ще е умерен до силен от юг-югозапад. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 19 градуса, а на 2000 метра ще бъдат около 14 градуса.

Още за времето:

Какво ще бъде времето през юни

Коронавирусът увеличи замърсяването на океаните

Изминалият май е най-топлият, регистриран някога