Днес над западната половина от страната ще се задържи облачно. През деня ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има валежи, придружени от гръмотевична дейност. В северозападните райони ще паднат значителни количества дъжд. Ще духа слаб северозападен вятър, а максималните температури ще са между 20 и 25 градуса.

Предимно слънчево ще е над Централна и Източна България. Ще има временни увеличения на облачността. Вятърът ще е до умерен от изток-североизток. Максималните температури ще са между 27 и 32 градуса.

По Черноморието времето ще е предимно слънчево. Вятърът ще е слаб до умерен, а максималните температури ще са в интервала 27-30 градуса. Температурата на морската вода е около 25 градуса, а вълнението на морето е 2-3 бала.

Купеста и купесто-дъждовна облачност ще се развива над планините. В много райони ще има интензивни превалявания и гръмотевични бури. Вятърът ще е умерен до силен от югоизток. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 16 градуса, а на 2000 метра ще бъдат около 10 градуса.

Още за времето:

По-лесно се отслабва през лятото, отколкото преди него

На колко години е Луната

Тази седмица Юпитер се вижда с бинокъл