След като я удря мълния, докато е на почивка край морето, Теодора изпада в кома. Желанието ѝ за живот обаче надделява над смъртта и тя се събужда.

„Определено си е възкресение, тъй като аз съм била точно на границата между живота и смъртта. Чувствам се все едно съм се преродила определено”, споделя Теодора.

16 август 2022 година. Мощна буря връхлита Приморско. След лека катастрофа Теодора и приятелят ѝ пишат двустранен протокол. Точно тогава мълния покосява 18-годишното момиче.

Припомнете си: Мълния порази млада жена в Приморско

За секунди стана. Удря те и ти се лепиш веднага, никой не те пита. Реално аз се изправих и първата ми реакция беше – къде е гаджето ми и къде са ми очилата, за да я видя”, спомня си Кристиян.

Лекарите казват, че момичето е изпаднало в клинична смърт. След 24 часа в кома обаче Теодора отваря очи. И чудото се случва. В първите дни от възстановяването си в болницата в Бургас тя говори пред камерата на NOVA. И сподели как се чувства.

„Като ударена от гръм, както казах”, през усмивка казваше тогава младото момиче.

„Все още се чувствам като ударена от гръм и мисля, че ще продължа да се чувствам”, споделя тя и днес.

Осем месеца по-късно е запазила чувството си хумор. Екип на NOVA се срещна с нея в Бистрица покрай великденските празници. 

Вече може да се движи и да се храни нормално. Усмивката и оптимизмът ѝ също са налице. Пали свещ за здраве и късмет за близките си. И за втория живот, който живее.

Повече гледайте във видеото.

Прочетете също и:

Как да се пазим от мълнии

Щети за милиони в Народния театър след бурята в София

Глобално затопляне = повече мълнии