В понеделник над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево. В следобедните часове ще се развива купеста облачност, но превалявания ще има само на места в западните и планинските райони. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максималните температури ще са между 27 и 33 градуса.

Предимно слънчево ще е по Черноморието. Вятърът ще е до умерен от изток, а максималните температури ще са между 27 и 29 градуса. Температурата на морската вода е около 26 градуса, а вълнението на морето е 3 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. Следобед ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност над масивите от Западна България и на места ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб до умерен от изток-югоизток. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 20 градуса, а на 2000 метра ще бъдат около 15 градуса.

Времето във вторник ще остане без съществена промяна. до обяд ще е предимно слънчево, а след това ще се развива купеста облачност. Отново ще има превалявания на отделни места. Вятърът ще е слаб а максималните температури ще са в интервала 27-33 градуса.

В сряда следобед ще започне развитието на мощна купесто-дъждовна облачност над западните и централните райони на страната, което ще продължи и в нощта срещу четвъртък. Очакват се интензивни валежи и гръмотевични бури. Ще има условия за градушки. Дневните температури ще се понижат.

Още за времето:

Наводнени са улиците на Благоевград

6 600 души пострадаха заради горещото време в Япония

Засилена сеизмична активност край Солун