До края на деня над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево. През нощта ще бъде ясно.

В четвъртък ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност над западните и планинските райони, като на места се очакват слаби превалявания от дъжд, придружени от гръмотевична дейност. Вечерта ще има превалявания и в северозападните райони на страната.

В петък ще бъде топло, но на много места ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има гръмотевични бури. По крайбрежието ще е предимно слънчево в часовете преди обяд.

През уикенда ще има валежи в западната половина на страната, където ще се понижат и дневните температури. Максималните ще са между 25 и 29 градуса.

По-хладно е времето в момента в крайните западни и крайните източни райони в Европа. Дневните температури в Лондон, както и тези в Москва едва достигат 20 градуса Целзий.

Времето в Испания е най-топло. Максималните температури на места достигат до 40 градуса. В Гърция времето много наподобява това у нас - предимно слънчево с временни увеличения на облачността. В столицата Атина живакът в термометрите днес скочи до 34 градуса.

Още за времето:

Това лято ще бъде необичайно горещо

Съвети за оцеляване на плажа

Тази билка дава енергия колкото чаша кафе