През първото десетдневие на февруари температурите ще бъдат по-високи от обичайните. Очакват се много слънчеви часове и ниска вероятност за валежи. Около 5-6 февруари се прогнозират температури до 17-18 градуса на места. Възможност за атмосферни смущения има около 2 и 8 февруари, когато са вероятни краткотрайни превалявания и временно захлаждане.

Обстановка с повече валежи и застудяване ще има в първите дни на второто десетдневие. Очаква се застудяване, заради което на много места дъждът ще преминава в сняг. В хода на десетдневието времето ще се затопля и валежите постепенно ще спират.

Снимка: pexels Снимка: pexels

Поредното студено нахлуване ще бъде в началото на третото десетдневие. До края на месеца облачността ще е по-често значителна и на много места ще има валежи от дъжд. Температурите ще бъдат близки до обичайните за периода, на моменти дори и по-ниски.

Като цяло средната месечна температура през февруари ще е около и над нормата. Най-ниските стойности през месеца ще са между минус 12 и минус 7 градуса, а най-високите – от 15 до 20 градуса в различните райони.

Сумата на валежите през февруари ще е около и над нормата.

През този месец няма допълнителни почивни дни. Февруари 2024 г. има общо 21 работни дни и 4 пълни уикенда.

Снимка: pexels Снимка: pexels

Изгревът на 1 февруари е в 07:42 ч., а залезът – в 17:38 ч. (продължителност на деня – 9 ч. и 56 мин.). В последния ден от месеца слънцето ще изгрее в 07:04 часа и ще залезе в 18:14 часа (продължителност на деня – 11 ч. и 10 мин.).

Фази на Луната:

3 февруари – последна четвърт

10 февруари – новолуние

16 февруари – първа четвърт

24 февруари – пълнолуние

Прочетете също и:

Колко почивни дни ще има през 2024 г.

Кой и как дава имената на месеците