Понеделник започва с облачно време. На много места ще има валежи от дъжд, като най-значителни ще са количествата в югозападните райони на страната. Ще духа умерен до силен североизточен вятър, а с него времето ще захладнее. Максималните температури ще са между 15 и 22 градуса.

Облачно ще бъде над планините. Очакват се значителни валежи от дъжд над масивите от Западна България. Вятърът ще е умерен до силен от северозапад. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 10 градуса, а на 2000 метра ще бъдат около 5 градуса.

Над Черноморието ще е облачно с превалявания от дъжд. Вятърът в понеделник ще е умерен от североизток. Максималните температури ще са между 12 и 16 градуса, температурата на морската вода е около 11-12 градуса, а вълнението на морето е 3-4 бала.

Тази нощ се очаква валежите да се засилят и температурите да продължават да намаляват. Над 1200 метра ще има снеговалежи. Вятърът в страната ще остане до умерен. Над североизточните райони ще има временни разкъсвания на облачността.

В нощта срещу сряда преваляванията постепенно ще отслабнат и на много места ще спрат. През деня облаците ще намаляват. Вятърът ще отслабне, а температурите плавно ще тръгнат нагоре.

Още за времето:

По време на изолация: как да поддържаме форма

Какви странни обичаи за Великден спазват по света

Земетресение в Северна Италия