От началото на извънредното положение повечето хора прекарват цялото си време вкъщи и поради тази причина често посягат към вредните храни.

Силовите упражнение няма да ни помогнат в борбата с натрупаните килограми след празниците и по време на социалната изолация, обясни проф. Донка Байкова, която гостува в студиото на „Здравей, България".

„Честото похапване по време на изолация води до свръхприем на калории, без дори да разбираме. Изведнъж кантарът ни подсеща, че е време за промяна. След празниците трябва да намалим храната. Може да редуцираме поне с 500 калории дневното меню. Хубаво е по 10 минути да правим ареобна гимнастика. Ако правим само силови упражнения, разграждаме креатин фосфат. Това няма нищо общо с мазнините ни. Те ще останат", коментира професора.

По думите ѝ трябва да се храним предимно с нискокалорийни меса.

Байкова обясни и за хранителния режим, който трябва да спазваме по време на великденските празници, когато сме по-склонни към преяждане.

„Храната се провежда на етажи в стомашно-чревният такт. На закуска филийка или две козунак с малко кафе. В 10.00 ч. да се чукнем с яйца. В 12.00 ч.да хапнем тънко нарязано месо. И на вечеря салата със счупените яйца", заяви тя.

Прочетете също и:

По време на изолация: не прекалявайте с тренировките

Колко яйца е подходящо да ядем по Великден